НОВИНИ

Президентът определи мониторинговия доклад като витиеват

Президентът Румен Радев определи като витиеват последния мониторингов доклад на Европейската комисия за България. Той посочи, че липсата на препоръки от Брюксел не означава, че сме изпълнили предишните. Според него българите отдавна не разчитат на тези доклади, тъй като те само изместват отговорността. Държавният глава поздрави командния състав и ветераните на Сухопътните войски по повод 135-тата годишнина от тяхното създаване.

Николай Минков
от Николай Минков
17:05, 16.11.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Не доклади, а реални действия в правосъдната система са нужни на България, стана ясно от думите на държавния глава.

Румен Радев - президент на Р България: Най-важното е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на нашата правосъдна система. Да видят, че има наистина реална борба с корупцията, с несправедливостта, която се шири като усещане навсякъде в нашето общество. Тогава ще имаме успехи и когато нашите политици наистина започнат да се отчитат пред своите граждани.

Според президента трябва да се прави разлика между борбата с корупцията и предложението на ГЕРБ за ревизиране на приватизационните сделки от миналото.

Румен Радев - президент на Р България: Тук говорим за две различни неща. Едното е преглед на миналото, за което наистина партия ГЕРБ настоява и което аз приветствам, но много по-важно е да се фокусираме върху настоящето и бъдещето. Защото докато гледаме кой какво е правил в миналото, в момента текат крупни обществени поръчки. Какво правим с тях и с какви механизми в бъдеще ще разкриваме, ще пресичаме и ще преследваме корупционните престъпления?

Президентът коментира и темата за ефективността на оградата с Турция и вложените в нея средства, по повод документалния филм на депутата от БСП Елена Йончева.

Румен Радев - президент на Р България: Ние наистина трябва да си отговорим и да се даде ясен отговор на всички български граждани, дали вложените до момента и влаганите средства изпълняват своето предназначение. Ето тука трябва да търсим наистина много реалистичен отговор.

Държавният глава поздрави командния състав и ветераните от Сухопътните сили по повод професионалния им празник.

Пред тях той посочи основните проблеми в армията, като остарялата техника, ниското заплащане, занижената мотивация, а от там и липсата на желаещи да облекат униформата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Световния ден без цигари
Отбелязваме Световния ден без цигари
В Благоевград се проведе фестивал на толерантността
В Благоевград се проведе фестивал на толерантността