Президентът Румен Радев отказа среща с управляващите заради казуса с освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов. Според него отговорността за спазване на законовите нормативи е в ръцете на кабинета. По-рано днес Радев намекна, че се съмнява в качествата на Младен Маринов за поста вътрешен министър. Това стана в отговор на въпрос за неподписването на указа за освобождаване на Маринов от поста главен секретар на МВР.

Румен Радев - президент на Република България: Разбрах, че съм поканен на среща, на която няма как да отида. Особено, когато лидерите се разминават с институционалния тон. Коалиционният съвет не е законов орган. Кабинетът си има министър-председател и ресорен министър, и точно те трябва да организират това, което до момента не е направено, а именно съгласуването на това предложение за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР.

Държавният глава напомни, че той има ангажимент да го освободи, но дали това е най-удачният избор за вътрешен министър трябва да реши премиерът.

Румен Радев - президент на Република България: Аз имам ангажимент единствено към неговото освобождаване от позицията главен секретар на МВР. След всички проблеми и провали в Министерството на вътрешните работи премиерът преценява дали това е най-удачният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността.
Радев: Моят ангажимент е единствено към освобождаването на гл. секретар на МВР

Радев: Моят ангажимент е единствено към освобождаването на гл. секретар на МВР

Президентът Румен Радев намекна, че се съмнява в качествата на Младен Маринов за поста вътрешен министър. Това стана в отгово на въпрос за подписванет...