НОВИНИ

Президентът Плевнелиев на посещение във Ватикана

Президентът Росен Плевнелиев и водена от него българската делегация,ще бъдат на посещение във Ватикана. Той ще има аудиенция при Негово Светейшество папа Франциск и ще се поклони на светите за българите места в Рим по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

президентът плевнелиев посещение ватикана
bnt avatar logo
от БНТ
06:12, 16.05.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Тази година визитата е посветена и на 1150-та годишнина от преговорите на княз Борис I с папа Николай, които поставят в исторически план началото на дипломатическите отношения между България и Ватикана, както и на 1100-годишнината от смъртта на свети Климент Охридски.

В рамките на официалното си посещение президентът Росен Плевнелиев ще проведе среща с Държавния секретар на Ватикана. В Рим Плевнелиев ще отдаде почит пред гроба на Свети Кирил в базиликата „Сан Клементе“, както и пред гроба на папа Йоан Павел II, на папа Йоан XXIII и на Св. Петър. Държавният глава ще посети църквата, която е предоставена за богослужение на българската общност в италианската столица и ще положи цветя пред паметниците на Иван Вазов и на капитан Петко Войвода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меглена Кунева се среща с протестиращи студенти
Меглена Кунева се среща с протестиращи студенти
70 заявки за участие в Детската Евровизия
70 заявки за участие в Детската Евровизия