НОВИНИ

Президентът Плевнелиев се срещна с ръководствата на ДПС и БСП

Разговорите бяха в рамките на Месеца на политическите консултации. Искането на социалистите да бъде проведен Консултативен съвет за националната сигурност на тема демографската криза в страната, срещна подкрепата на държавния глава. От ДПС заявиха, че с изказванията за спиране на процедурата по избор на Комисия за защита на конкуренцията се изпращат противоречиви сигнали, които създават усещане за нестабилност в управляващата коалиция.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:24, 08.03.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Противоречивите сигнали, които идват от различни представители в управляващата коалиция, създават усещането за липса на синхрон между партньорите в управляващата коалиция. Така съпредседателят на ДПС Четин Казак коментира изказванията на лидера на ДСБ Радан Кънев и на премиера Борисов във връзка с избора на нов състав на Комисията за защита на конкуренцията.

Четин Казак - съпредседател на ДПС: "И в крайна сметка не оставят в обществото усещането за стабилност на управлението и предвидимост. Това са констатации, които будят безпокойство и аз се надявам всички фактори в управлението да си вземат поука от това и да променят своето поведение, ако искат да продължат да имат претенции, че представляват мнозинството от българските граждани".

Мустафа Карадайъ добави, че отговорност за стабилността на властта носят партиите от управляващата коалиция. Ръководството на ДПС и държавният глава са единодушни, че е необходима подкрепа за развитието и финансирането на малките и средни предприятия, както и за насърчаване на инвестициите в земеделието.

;

Водещата тема за БСП в разговора с президента беше демографската криза. Настояват за спешни мерки.

Михаил Миков - председател на БСП: "Демографската криза, която все повече се задълбочава и тази година. Запознахме президента с наши данни и поискахме и мисля, че срещнахме разбиране от негова страна. КСНС по демографската криза. Тенденцията е убийствена за българската нация, за нейната перспектива, не говоря даже за дългосрочни перспективи. Необходими са ясни, конкретни, краткосрочни, ефикасни и бързи мерки от страна на правителството, осигурени от съответния финансов ресурс".
;

И лидерът на социалистите коментира управляващото мнозинство. По думите му управлението се крепи на аритметика, а не на изпълнение на предизборни ангажименти и политики. Смята, че такъв тип отношения вещаят нестабилност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дамско рали в Добрич
Дамско рали в Добрич
Почина писателят Любен Петков
Почина писателят Любен Петков