НОВИНИ

​Президентът Плевнелиев връчи висши държавни отличия на изявени личности

Президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия изявени личности в културата, изкуството и медицината. Орден „Стара планина”, първа степен получиха проф. д-р Григор Горчев, за заслуги в медицината, и поетесата и издател на българска литература Божана Апостолова - Пейкова.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
15:27, 25.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

С първа степен на орден „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха отличени режисьорът Теди Москов, драматургът Христо Бойчев, актьорът Мариус Куркински, певицата Стефка Берова, актьорът Камен Донев и пианистът проф. Анастас Славчев. Проф. Милена Моллова беше удостоена с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ огърлие, а певицата Мая Нешкова - с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ втора степен.

;
Росен Плевнелиев, президент на Република България: Бих искал да ви благодаря за упорития и неуморен труд, да се преклоня, като директно избран от народа президент, от мое име, но и от името на народа, пред всеки един от вас, пред вашия талант, пред вашата мисия, за една духовно извисена България.
Стефка Берова, певица и актриса: Г-н Плевнелиев, дълбоко благодаря, искрено и топло, за това, че вие ни наградихте, че ни отбелязахте в този живот. А вие - имайте късмет, където и да сте, по света или у нас, няма значение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Торнадо разруши покриви на къщи във Видинско
Торнадо разруши покриви на къщи във Видинско
Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Първомай
Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Първомай