НОВИНИ

Президентът Радев беше домакин на вечерята Ифтар

Президентът Румен Радев беше домакин на тържествената вечеря ифтар по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Вечерята е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на мюсюлманите у нас.

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:45, 08.05.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

От зазоряване до залез слънце по време на Рамазана мюсюлманите спазват строг пост. Не се хранят и не пият вода. Ифтар е вечерята, с която се отбелязва края на дневния пост. И тази година домакин на вечерята беше президентът Румен Радев.

Румен Радев, президент на Република България: Историята е показала, че не различията са проблемът на човечеството, а разделението. Ние като народ сме доказали, че сме били винаги гостоприемни към дошлия с мир и съпричастни, състрадателни към бедстващия и към страдащия. Ние днес сме важен фактор и модел за подражание като народ, който е изградил религиозна етническа и чисто човешка толерантност и солидарност.

Главният мюфтия отбеляза, че вечерята ифтар сближава хората, независимо от етноса и религията.

Мустафа Хаджи, главен мюфтия на България: Рамазан е време за пречистване. Затова се обръщам към всички с апел да се опитаме да се абстрахираме от лоши действия и помисли, както и от лоши чувства като завист, омраза и желание за мъст. Нека подобни чувства бъдат заменени с обич и разбирателство.

На вечерята присъстваха представители на различните вероизповедания у нас, дипломатически представители и общественици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват разплащания с кредиторите на фалиралата КТБ
Започват разплащания с кредиторите на фалиралата КТБ
Връчиха наградите Юрист на годината
Връчиха наградите "Юрист на годината"