НОВИНИ

Президентът Радев: Делегацията ни има добри възможности за договаряне с Русия

Президентът коментира правителственото посещение в Москва. Според Румен Радев ситуацията в момента е много благоприятна за българската делегация, заради съживяването на отношенията с Русия на най-високо ниво. Той повтори, че АЕЦ Белене е важен приоритет и трябва да се даде шанс на българското правителство да анализира всички варианти за реализация на проекта.

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 30.05.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Според президента Румен Радев пред българската делегация в Русия има добри възможности за договаряне след споразумението между Европейския съюз и "Газпром".

Румен Радев, президент: Аз поставих много ясни въпроси по време на моята визита за възможностите на Русия за оптимизация на цени и на условия за доставки на руски енергийни ресурси и също така и за по-добри условия за присъствието на нашия бизнес в Русия. И се надявам правителството да оползотвори всички тези възможности.

Президентът коментира и отношенията между институциите, като подчерта, че няма война между тях, но има напрежение. Затова трябва да се гледат единствено националните интереси и цели, които да дадат на българите по-голяма сигурност и по-добър жизнен стандарт. На въпрос защо смята, че има автокрация в управлението на страната, Радев отговори с въпрос:

Румен Радев: Дайте ми вие определение за политическа система, в която премиерът може да се отбие на кафе в Парламента и да си тръгне с оставката на председателя на Парламента, който трябва да го контролира. Това че не присъства на искане за изслушване или че може с вдигане на телефона да завърти на 180 градуса всички народни представители от мнозинството да гласуват обратно на решението, което вчера са гласували.

Държавният глава коментира и предложението на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки за мораториум върху сделките за модернизация на армията.

Румен Радев: Модернизацията на българската армия няма алтернатива и мога да кажа, че невежеството в сферата на сигурността не само че е опасно, но накрая винаги излиза скъпо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Племенницата на Никола Вапцаров коментира пред БНТ скандала с певицата Антонина
Племенницата на Никола Вапцаров коментира пред БНТ скандала с певицата Антонина
​50% намаление на билетите за театър за редовните пътници в градския транспорт
​50% намаление на билетите за театър за редовните пътници в градския транспорт