На първия учебен ден президентът Румен Радев напомни, че от качеството на образованието зависи младите хора да бъдат достойни граждани, които преодоляват предизвикателствата и градят бъдещето на обществото ни. Пред медиите държавният глава коментира и напрежението в БНР, както и предстоящия избор на нов главен прокурор.

Българското училище не е само храм на знанието, каза президентът Радев, а и свято място, където децата се превръщат в личности. От тържеството в 18-то столично училище той поздрави всички учители и родители, а на учениците пожела.

Румен Радев - президент на Република България - Бъдете любознателни и не се огъвайте пред препятствията, а ги използвайте като трамплин за бъдещи успехи. Продължавайте с думи и дела да отстоявате територията на духовността, на достойнството и човечността и каквото и да правите, нека бъде с мисъл за България.
Новата учебна година започна за 700 000 български ученици

Новата учебна година започна за 700 000 български ученици

Започна новата учебна година. Първият училищен звънец сложи край на дългата лятна ваканция. В слънчевия септемврийски ден 700 000 ученици и около 90 0...

По повод напрежението в БНР президентът Радев очаква от ръководството да обясни реалните мотиви за безпрецедентното 5-часово спиране на ефира. Отново подчерта, че свободата на словото в България е в криза.

Румен Радев - президент на Република България -БНР не е спирало дори по време на войната. И този казус отново потвърждава въпроса кой и как управлява обществените медии. Очевидно, че и държавата се управлява от нечий телефон, а не през институциите, каквато е нормалната европейска практика.

Румен Радев заяви, че вижда лъч надежда в реакцията на журналистите от радиото.

Румен Радев - президент на Република България: Които явно проявиха солидарност и подкрепени от свои колеги от други медии дадоха пример как се отстоява достойнство, как се отстоява свобода на словото и професионални стандарти.
СЕМ изслуша ръководството на БНР за спирането на сигнала на програма "Хоризонт"

СЕМ изслуша ръководството на БНР за спирането на сигнала на програма "Хоризонт"

Съветът за електронни медии изслуша генералния директор на БНР Светослав Костов за напрежението в медията и във връзка със спирането на сигнала на про...

В отговор на въпрос дали, ако Иван Гешев бъде избран от ВСС за главен прокурор, обмисля вариант да не подпише указа за назначаването му, Румен Радев каза:

Румен Радев - президент на Република България: Конституцията ясно показва кога и как се произнася президентът.

Румен Радев обясни, че целта му да организира предварителните консултации за избор на нов главен прокурор е била да повиши обществения интерес и гражданската бдителност относно процедурата и критериите по избора. Убеден е, че целта е постигната.

ВСС обсъжда качествата на кандидата за главен прокурор

ВСС обсъжда качествата на кандидата за главен прокурор

Комисията по атестациите и конкурсите към прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие доклад, според който професионалните качества на Иван Геш...