НОВИНИ

Президентът Радев коментира трите министерски оставки

Президентът Румен Радев заяви, че проблемът с трите министерски оставки е в правомощията на премиера Бойко Борисов. Той коментира темата след откриването на учебната година в Шуменския университет.

bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 10.09.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Президентът Румен Радев заяви, че смяната на министри е изцяло в прерогативите на управляващите и лично на премиера.

Румен Радев, президент на Република България: Негово е решението, негова е и отговорността. За мене е важен крайният резултат. Стига той да не се бави много и да ни занимават само с проблемите на властта Българското общество има пред себе си изключително тежки проблеми за решаване.
;

В отговор на журналистически въпрос, че в обръщението си към народа миналата седмица е заявил, че не прогнозира предсрочни парламентарни избори, президентът Радев подчерта, че това е изопачено тълкуване на думите му. В речта си той бил констатирал само очевидното.

Румен Радев, президент на Република България: Към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, излъчване на ново мнозинство. Виждате самите социолози не предвиждат нова констатация и нови промени в създаването на устойчива алтернатива. Всички я очакваме. Моят призив е към политическите партии, всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах правителството към своите отговорности, то тиражира серия от скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и разбира се да прикрие най-важните проблеми на нашето общество - корупцията и беззаконието.
;

Държавният глава беше гост на откриването на учебната година в Шуменския университет. В обръщението си към академичната общност той призова да се направи образователна реформа, която да гради личности и която да отговори на предизвикателствата на новото време.

Румен Радев, президент на Република България: Винаги бъдете безкомпромисни, когато ограбват вашето бъдеще или бъдещето на България и помнете, че университетът не е само пространство на знанията, университетът е пространство на свободата, затова бъдете свободни в мислите и в делата си.

Президентът се срещна с ректора на университета и с кмета на Шумен и с общинското ръководство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей се надява парламентът да подкрепи плана ѝ за Брекзит
Тереза Мей се надява парламентът да подкрепи плана ѝ за Брекзит
Красимир Вълчев: НИМХ ще продължи да работи като хидрометеорологична служба
Красимир Вълчев: НИМХ ще продължи да работи като хидрометеорологична служба