По повод Деня на Европа президентът Румен Радев отбеляза, че най-голямото постижение на Европейския съюз е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия. Държавният глава участва в двете церемонии в София, които отбелязаха Деня на Европа и 74-та годишнина от края на Втората световна война.

Най-голямото постижение на Европейския съюз е опазването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия, коментира президнетът Румен Радев.

Той участва в двете церемонии,които отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа.

Първо поднесе цветя пред паметника на Незнайния воин, където беше отбелязана 74-ата годишнина от края на Втората световна война.

След това той се включи в тържествената церемония по издигането на знамето на Европейския съюз пред сградата на президентската институция.

© БГНЕС

Голямата идея за обединена Европа, нямаше как да се реализира без победата над хитлерофашизма, отбеляза президентът Румен Радев. Напомни, че сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на милионите жертви в борбата с нацизма и да не забравяме и приноса на България.

Румен Радев, президент на Република България: Хиляди българи загинаха във Втората световна война, днес трябва да почетем тяхната памет. Да отдадем дължимото и на живите в момента български ветерани, те продължават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечеството.
Премиерът Борисов гарантира, че няма да остане ненаказан човек за скандалите

Премиерът Борисов гарантира, че няма да остане ненаказан човек за скандалите

Премиерът Бойко Борисов гарантира, че няма да остане ненаказан човек за скандалите с апартаментите и къщите за гости. По думите му единственият изход...

Пред журналисти държавният глава коментира и актуални теми. Коментира и думите на премиера Борисов по негов адрес, че трябва да е еднакво отдалечен от всички партии.

Румен Радев, президент на Република България: Равно отдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет.

Според президента Радев опитите да бъдат заглушени скандалите с имотите на властта с всякакви други мероприятия няма да сполучат.

Румен Радев, президент на Република България: Понеже хората вече очакват разнищване на тези скандали, очакват реални действия и противодействие на корупцията.

Президентът е категоричен, че обвиненията към него за пристрастия към БСП, са абсолютно неприемливи.

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата

Отбелязваме Деня на Европа и Деня на победата. Как преминават честванията - вижте от прякото включване на Цанка Николова