НОВИНИ

Президентът Радев отказа коментар за оставките на Цветанов и Нинова

Президентът Румен Радев призова политиците да насочат енергия и внимание към обществени процеси , които са в полза на децата. Държавният глава отказа да коментира оставката на председателят на БСП Корнелия Нинова и оттеглянето на Цветан Цветанов от ръководните постове в ГЕРБ. Президентът беше в Кърджали, където присъства на празник по случай завършването на учебната година в най-голямото училище в Южна България.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
19:28, 31.05.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Президентът Румен Радев отказа да коментира политическите трусове в редиците на управляващите и опозицията. Насочи вниманието към образованието, духовността и постиженията на учениците.

Румен Радев - президент на Република България: Нашите политици трябва да обръщат повече внимание на децата, а не на вътрешнопартийни проблеми. Това е истината, към това ги призовавам. Тогава, когато фокусът им бъде насочен към обществени процеси, които са в полза на нашите деца, няма да имат такива вътрешни проблеми.

730 ученици и близо 200 преподаватели посрещнаха държавния глава в училище "Петко Рачов Славейков", което всички наричат територия на победители.

Миглена Крумова - учител по български език и история: Атмосферата, която е създадена тук, предполага шампиони.
Мария Димитрова - начален учител: На мен ми дава, усмивки, спокойствие и една красота.

Половината от зрелостниците тази година завършват с отличие. Сред тях е и Пламен Иванов, който е член на ученическия клуб "Европосланици".

Пламен Иванов - 11 клас: Тук аз лично се развивам в математика и се надявам да преуспея.

Президентът се срещна и с кмета на Кърджали Хасан Азис, който поиска от държавния глава подкрепа за реализиране на пилотни проекти за дуално обучение в училищата.

Хасан Азис, кмет на Кърджали: Да подготвят кадри, които да бъдат готови веднага да влязат в производствената част на бизнеса.

Хасан Азис запозна Румен Радев и с общинската инициатива за разработване на нова електронна система, която да е от полза на хората родени в Кърджали, но живеещи в Брюксел. Съвсем скоро те ще имат достъп до български административни услуги и през интернет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какъв трябва да бъде новият главен прокурор?
Какъв трябва да бъде новият главен прокурор?
Първи доставки на втечнен газ за България от Гърция
Първи доставки на втечнен газ за България от Гърция