Президентът Румен Радев изрази абсолютната си подкрепа към исканията и предприетите действия от страна на българските превозвачи. Това стана ясно след срещата му с представители на браншови организации за автомобилен превоз, които бяха приети на "Дондуков" 2 по повод проблемите с пакета "Мобилност".

"Аз съм с вас и точно справедливите ви искания дават и повод всички институции в България да са обединени в своята подкрепа към вас", заяви държавният глава. Той добави, че е приел срещата не за да се прави анализ дали някой до момента е свършил или не работата си, а за да се уточни какво и как трябва да се направи оттук нататък, така че да има някакъв успех, защото това е успех за България.

Радев посочи, че в президентската институция поддържат редовна комуникация с българските представители в Европейския парламент по темата.

Румен Радев - президент на Република България: Аз съм с вас и вашите справедливи искания дават и повод всички институции в България да са обединени в своята подкрепа към вас. Вашата борба е справедлива, защото предприетите действия и желания за промени по пакета "Мобилност" са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора. И ние трябва да се борим за нашите права. Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи.

Росен Димитров - Национална транспортна асоциация: Подкрепата на президентската институция също е много важна за нас, тъй като всички тези действия и мероприятия, които са включени в пакета"Мобилност"1, са абсолютен протекционизъм и целящи да закрият транспортния бранш в България.


Превозвачи и евродепутати на протест в Брюксел срещу пакета за мобилност

Превозвачи и евродепутати на протест в Брюксел срещу пакета за мобилност

На 10 януари български превозвачи излизат с ТИР-ове на протест в Брюксел срещу пакета за мобилност "Макрон", който тогава ще бъде гласуван в европейск...