НОВИНИ

Президентът Радев призова за по-добри условия за българските инвеститори

Президентът Румен Радев призова да се създават по-добри условия за българските инвеститори у нас. По думите му, в последните 20 години свикнахме с мисълта, че българската икономика се крепи единствено на външните инвестиции и еврофондовете, но в последните години, обаче, те бележат спад, посочи Румен Радев при откриване на завод в Попово.

bnt avatar logo
от БНТ
22:08, 20.10.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Инвестицията за новият завод за тапицирана мебел в Попово е на стойност 4,5 млн. лв., без пари от европрограми. Дейността в производствените цехове ще стартира с 50 работници, а до една година целта е да станат 170. Компанията е от 22 години на българския пазар и има заводи в гр. Търговище и в село Макариополско. За поредна година тя реализира производствен ръст от 25%.

Президентът каза, че има една много важна разлика между родния и чуждия инвеститор, чийто интереси са свързани винаги и само с печалбата. Докато българските предприемачи милеят за просперитета на България и българщината.

Румен Радев, президент на Р България: Не е тайна фактът, че за 2016 г. чуждите инвестиции са едва 700 млн. евро, което е 60 % по-малко от предишната година. А тази съкрушителна тенденция продължава и за първото полугодие на т.г. има инвестиции от 400 млн., които е 50% по-малко от полугодието на м.г. Затова трябва да се обърнем към нашите инвеститори, да ги подкрепяме, да ги аплодираме, да търсим по-добри условия, така, че те наистина да инвестират в България, особено тук в производството.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биячите на горски служители от Бяла остават в ареста
Биячите на горски служители от Бяла остават в ареста
Давид Гросман: Докато имаш въображение, имаш надежда
Давид Гросман: Докато имаш въображение, имаш надежда