Президентът Румен Радев връчи пагони за висше звание на трима офицери, посочвайки, че това е израз на признание и висока оценка за демонстрираните от тях професионални качества.

София

© БТА

Със свой указ президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев назначава полк. Красимир Кънев на длъжността Директор на дирекция „Стратегическо планиране“ в Министерството на отбраната, от 19 август т.г. и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

С друг указ държавният глава назначава полковник Николай Караиванов на длъжността Началник на щаба на Сухопътните войски и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Президентът Румен Радев назначава полковник Васил Събински на длъжността Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия, от 1-и август т.г., като го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал".

Президентът връчи висши офицерски звания

Президентът връчи висши офицерски звания

Да се прекрати опасната тенденция на отлив на личен състав от Въоръжените сили, призова президентът Румен Радев по време на тържествена церемония по...

Президентът Радев поздрави офицерите с новите звания и длъжности.

Президентът Радев заяви увереността си, че използвайки своите знания и опит, висшите офицери ще дадат всичко от себе си на новите си позиции, защото демонстрираните от тях качества, и особено лидерските знания и умения, са гаранции за успехите им, както и че ще продължат да работят за изграждане на нови бойни способности и за издигане на авторитета на българските Въоръжени сили.

В слово от името на произведените във висше офицерско звание бригаден генерал Красимир Кънев благодари за подкрепата на семействата, за доверието на военните и държавните ръководители, засягайки важни за Въоръжените сили въпроси. Знаем, че отбраната, сигурността са много скъпи дейности, но свободата е безценна, заяви Кънев.

Сред присъствалите на церемонията бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши офицери.