НОВИНИ

Президентът Радев с коментар за оттегления проект за изборни промени

Държавният глава Румен Радев излезе с официална писмена позиция по темата с проекта на Закон за българското гражданство. Радев казва, че няма да мълчи и бездейства, когато се засяга суверенитетът на България. В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта за Закон за българското гражданство и предвидените промени в други закони, допълва още той.

президентът радев коментар оттегления проект изборни промени
bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 06.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Радев казва още, че сме станали свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата, твърди още президентът и допълва, че проблемът обаче е налице.

Според Радев той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава.

Държавният глава напомня, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: Всеки български гражданин има равни избирателни права
Илияна Йотова: Всеки български гражданин има равни избирателни права
Започва обслужването на пациенти с единствения у нас кибернож
Започва обслужването на пациенти с единствения у нас кибернож