Държавни глави на 17 държави са поканени да присъстват на церемонията по встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от неговата пресслужба. Заявили са присъствие и осем премиери и председатели на парламенти.

От държавните глави, които са потвърдили, че ще присъстват се посочва президентът на България Румен Радев, президентите на Македония, Босна и Херцеговина, Грузия, Украйна, Венецуела, Пакистан, Казахстан, Киргизистан и др. От президентството на Република България потвърдиха информацията.

Церемонията ще се състои в понеделник, в президентския дворец Бештепе в Анкара и с нея ще се отбележи и началото на новата форма на управление на Турция - президентска система, за пръв път след 1923 г. След церемонията Ердоган ще даде официална вечеря за високите гости.

Румен Радев поздрави Ердоган по повод преизбирането му за президент

Румен Радев поздрави Ердоган по повод преизбирането му за президент

Държавният глава Румен Радев поздрави Реджеп Тайип Ердоган по повод преизбирането му за президент на Република Турция, съобщиха от прессекретариата на...

В Държавен вестник беше публикувано имущественото състояние на стария-нов президент на Турция - 6 млн. и 347 000 турски лири. Той притежава парцел земя от 2 000 кв.м. на стойност 10 000 турски лири в село Думанлъ, окръг Ризе, жилище в района Юскюдар в Истанбул на стойност 4 млн. турски лири, както и автомобил марка Ауди А8 за 234 000 турски лири. Освен това, Ердоган бил длъжник - дължал 2 млн. турски лири на бизнесмена Мехмет Гюр за вилата си в Късъклъ, става ясно още от информацията.