НОВИНИ

Президентът Радев ще се срещне с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш

Българският президент Румен Радев ще се срещне с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в рамките на Общото събрание на световната организация. По-късно през деня държавният ни глава ще посети българската църква в Ню Йорк и ще има среща с представители на българската общност отвъд Океана.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева Оператор: Илия Иванов
06:05, 22.09.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Държавният глава Румен Радев благодари на Бил Клинтън, че е бил първият американски президент, посетил България 1999 година, което по думите му е отворило перспектива за по-голяма динамика в развитието на демократичните промени у нас и подкрепа за членството ни в НАТО и ЕС.

Румен Радев, президент на Република България: Резултатите от тази подкрепа можем да ги видим.

Изключително високо ниво на политическо сътрудничество и в същото време изоставащо ниво на американските инвестиции у нас бе отбелязано по време на разговора. Президентът Радев посочи, че причините за това са много и в България трябва да бъдем много по-агресивни и единни, когато привличаме инвестиции и се борим за по-добри условия за страната ни.

Румен Радев, президент на Република България: Но в същото време трябва да си свършим домашното в България. Борбата с корупция трябва да се води наистина безкомпромисно.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте на живо и пред БНТ: Духовия оркестър на Сухопътните войски
Гледайте на живо и пред БНТ: Духовия оркестър на Сухопътните войски
Довиждане лято, добре дошла есен
Довиждане лято, добре дошла есен