НОВИНИ

Президентът Радев участва в преход до заслона "Кончето"

Президентът Румен Радев заедно с планински водачи и спасители участва в преход до заслона в седловината "Кончето" в Пирин. Радев разгледа заслона и новото оборудване в него. Възстановяването на заслона започна преди около година, а много от строителните материали бяха качени на ръка от десетки доброволци. Затова акцията получи награда от конкурса "Доброволческа инициатива за 2018 година".

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
20:46, 22.08.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

С днешния поход президентът Радев подкрепи инициативата на Асоциацията на планинските водачи за възстановяване на заслон "Кончето" в Пирин.

Той беше категоричен, че институциите трябва да работят за това планините в България да стават по-достъпни и по-безопасни, за да може повече млади хора да ги опознават.

Румен Радев, президент на Република България: Трябва да пазим планините си от всякакви посегателства, безобразна сеч и бракониерство. Можем да го постигнем само ако бъдем непримирими към всички тези негативни явления.

Държавният глава каза, че трябва да има хеликоптери за спасителни акции при възникване на инциденти в планините.

Румен Радев, президент на Република България: Крайно време е да имаме, защото тук, в планината, това е средството, което може да окаже, единственото средство, помощ. От моя опит във Военно-въздушните сили знам какво е да можеш веднага, на време, да се притечеш за спасяване на живот.

Президентът дари аптечка, която да бъде използвана от туристите и планинските водачи, които посещават заслона до седловината "Кончето".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой носи отговорност за почистването на пластмасови отпадъци в Черно море?
Кой носи отговорност за почистването на пластмасови отпадъци в Черно море?
БСП и управляващите в спор за цената на тока на енергийната борса
БСП и управляващите в спор за цената на тока на енергийната борса