НОВИНИ

Президентът Радев удостои посланика на Косово с орден "Мадарски конник"

Президентът Румен Радев удостои на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 посланика на Република Косово у нас Шпенд Калаба с орден "Мадарски конник" втора степен.

президентът радев удостои посланика косово орден мадарски конник
bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 26.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Високото държавно отличие се връчва за големите заслуги на дипломата за развитието на отношенията между България и Косово.

Румен Радев, президент на Република България: В рамките на вашия мандат България работеше активно за развитието на демократично, проспериращо и мултиетническо Косово и за успешната му международна интеграция, а по времето на българското председателство на Съвета на Европейския съюз държавите от Западните Балкани бяха поставени във фокуса на европейския интерес.

Държавният глава открои личния принос на посланик Калаба за положителния импулс в двустранните отношения, задълбочаването на сътрудничеството в сфери от взаимен интерес и подписването на Меморандума за сътрудничеството в областта на европейската и евроатлантическа интеграция между правителствата на двете държави и Спогодба за сътрудничество в областта на културата.

Шпенд Калаба, посланик на Република Косово: Този орден не е само признание за мен, но и за народа на Република Косово.

Дипломатът благодари на президента Румен Радев за силната му ангажираност с европейската интеграция на държавите от региона на Западните Балкани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепремиерът Захариева подари 28 чана на австрийския държавен министър за ЕС
Вицепремиерът Захариева подари 28 чана на австрийския държавен министър за ЕС
България, Гърция и Сърбия ще строят тестов коридор за автоматизирани автомобили
България, Гърция и Сърбия ще строят тестов коридор за автоматизирани автомобили