Президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия на изявени хора на изкуството и културата. Орден "Стара планина" първа степен получиха големите актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов.

С орден "Св. Св. Кирил и Методий" първа степен беше отличен художникът Христо Панев. Актьорът и театрален режисьор Андрей Аврамов и председателят на гражданско сдружение "Епископ Йосип Щросмайер" Трифон Павлов бяха удостоени с орден "Св. Св. Кирил и Методий" втора степен.

Орден "Св. св. Кирил и Методий" огърлие получи Милка Митева - преподавател и дългогодишен директор на Националното музикално училище "Любомир Пипков".


Румен Радев, президент на Р България: За мен е чест да връча висши държавни отличия на творчески дейци и общественици с безспорен авторитет, чиито имена се превърнаха в символ на цяла епоха от културното развитие на страната. Примерът на културната ви мисия е респектиращ и вдъхновяващ не само у нас, но и отвъд пределите на страната. Вашите постижения са повод за лично удовлетворение, но също така са обществен капитал с висока стойност.