НОВИНИ

Президентът Росен Плевнелиев отчете постигнатото по време на мандата си

Той избра трибуната на Техническия университет пред повече от 120 отличени младежи от университети от цялата страна, за да представи свършеното от президентската институция през последните 5 години.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
20:10, 12.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Държавният глава открои упражняването на пряката демокрация като свой реализиран приоритет. Припомни трите референдума, проведени по време на мандата му. Заяви, че стратегически приоритет за него са били иновациите, и че е първият държавен глава вдигнал високо тази тема в държавата. Същевременно изрази съжаление, че, по думите му, държавата влиза в нова фаза на нестабилност.

Росен Плевнелиев, президент на Република България: "Виждате, че за съжаление днес в Народното събрание всички са в опозиция, виждате, че за съжаление вече всяка една от политическите сили по-скоро гледа своя тясно-политически интерес, но на вас това не ви прилича и аз съм толкова горд, че съм днес тук, заедно с вас. Мислете в перспектива, търсете съгласие, търсете обединение, дайте път за добрите идеи и приоритети за България, а ние сме с Вас."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наказаха с „предупреждение за уволнение” лекар за случая със заразяване с малария
Наказаха с „предупреждение за уволнение” лекар за случая със заразяване с малария
Коледа в класната стая
Коледа в класната стая