НОВИНИ

Президентът Росен Плевнелиев пожела по-спокоен мандат на новия държавен глава

Президентът Росен Плевнелиев призова за масово участие в президентските избори и на националния референдум. Призовавам народа да гласува по съвест, с разум, всеки да излезе и да гласува, каза държавният глава след като упражни правото си на глас на президентските избори и на националното допитване. Не ни приляга само да сочим някой друг като удобния виновен, само да се отнасяме негативно към държавата си, вместо да излезем и да дадем своя глас, посочи Плевнелиев. Вижте цялото изявление на президента Росен Плевнелиев!

bnt avatar logo
от БНТ
10:45, 06.11.2016
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Росен Плевнелиев - президент на България: Радвам се на днешния ден, радвам се на демокрацията. Демокрацията е нещо прекрасно и няма по-добро от нея. В демокрацията винаги се надяваме, че страната ще върви напред, че избора ще бъде мъдър, че следващия президент, дай Боже, да бъде още по-успешен, още по-добър и още по-полезен на България. За това се радвам. Демокрацията дава шанс за промяна. И все си казвам - дано е за добро - дано. ...Следващият президент със сигурност ще има какво да свърши. Вижте непредсказуемата ситуация, в която се намира света, региона, вижте рекордния брой кризи около нас. В началото на 2012 г. нямаше как да си представя, че всичко това, което се случи ще се случи. Нито си представях, че ще има такъв сблъсък между Европа и Русия, нито си представях, че ще има окупация в Европа и местене на граница със сила, нито си представях, че политическите партии и лидери в България така ще се сблъскат през 2013 г. Всичко това сега остава в историята. Пожелавам на новия президент, който и да е той, по-спокоен мандат, пожелавам му светът да намери своя баланс, включително и с участието на България, защото днес такъв баланс няма. Пожелавам му някоя от европейските кризи да се разрешат и то по устойчив начин и му пожелавам, разбира се да получи доверието на народа и на гражданското общество.

Президентът Росен Плевнелиев пусна 2 бюлетини - за нова президентска двойка и за референдума. По думите му демокрацията дава шанс за промяна.

За бъдещия си наследник държавният глава се надява да е символ на добронамереност. Пожела му по -спокоен мандат,да се разрешат европейските кризи, светът да намери своя баланс и да получи доверието на народа. Плевнелиев се надява да не му се налага да прави още един служебен кабинет.

Росен Плевнелиев - президент на РБ

Имате ли сили , ако се наложи за още един служебен кабинет?

Знаете ли , в този хубав ден с това позитивно настроение , в този ден за размисъл , в който като че ли всички се държаха коректно и нямаше големи драми

като че ли имаме предпоставките за спокойствие , за стабилност по скоро заявка за надграждане , а не отново да тръгнем по пътя на извънредна нестабилност в държавата.

Държавният глава , каза в заключение , че се надява днешния ден да ни придвижи като демокрация , държава и като народ - напред.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов: Гласувах за стабилност
Цветан Цветанов: Гласувах за стабилност
Ивайло Калфин гласува за държавен глава, който ще донесе спокойствие
Ивайло Калфин гласува за държавен глава, който ще донесе спокойствие