НОВИНИ

​Президентът Росен Плевнелиев ще участва във форум за борба с корупцията

Президентът Росен Плевнелиев ще участва във форум, посветен на противодействието на корупцията. Той ежегодно се организира от Центъра за изследване на демокрацията. Президентът ще произнесе слово на тема „Антикорупционни политики срещу завладяването на държавата".

bnt avatar logo
от БНТ
06:54, 04.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

По време на 12-тото издание на форума ще бъде представен Доклад, в който се разглеждат равнището на корупцията и развитието на антикорупционните стратегии и политики през 2015 - 2016 г.

В доклада се отбелязва, че липсата на устойчиво антикорупционно решение за последните 18 години е показателна за наличието на многобройни корупционни отношения и зависимости, в които са въвлечени висши държавни служители и политици на управленско ниво, придобили общественост като завладяване на държавата.

Това води до формиране на области със системни проблеми като: злоупотреби с обществени поръчки, механизми на скритата икономика, ДДС и други данъчни измами, блокиране на правоприлагащите институции и на различни институции от контролната система, завладяване на медиите. Две задължителни и спешни реформи препоръчват от центъра- рестарт на контролната система и създаване на независима антикорупционна прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановяват къщата на видния индустриалец Иван Грозев в Карлово
Възстановяват къщата на видния индустриалец Иван Грозев в Карлово
Национален траур в Ирак след атентатите през уикенда
Национален траур в Ирак след атентатите през уикенда