НОВИНИ

Президентът Румен Радев е разговарял по телефона с емира на Катар

Политическият диалог и разбирателството са от ключово значение за гарантирането на мира и стабилността в региона на Персийския залив. Единствено по пътя на дипломацията следва да се изгладят възникналите неразбирателства между Катар и други държави в региона. Това е заявил президентът Румен Радев в телефонен разговор с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, който се проведе днес по инициатива на катарската страна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

президентът румен радев разговарял телефона емира катар
bnt avatar logo
от БНТ
19:57, 01.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

По време на разговора президентът е призовал да бъдат използвани всички дипломатически средства за предотвратяване на ескалацията на напрежението в региона, както и за запазване на единството на Съвета за сътрудничество на арабските държави от Залива. Президентът е обърнал специално внимание на инициативата за медиация на Кувейт и е изразил надежда, че заинтересованите страни ще успеят да се възползват от нея и да преодолеят различията си в името на стабилността и благоденствието на целия регион.

"Съветът за сътрудничество на арабските държави от Залива е важен партньор за Европейския съюз и България. Високо ценим традиционно добрите и приятелски отношения помежду ни и бихме желали те да бъдат продължени и задълбочени", е казал още държавният глава. Президентът Румен Радев и шейх Тамим бин Хамад Ал Тани са определили търговско-икономическите отношения, инвестициите и сигурността като ключови сфери от взаимен интерес за бъдещ диалог и партньорства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музеят в замъка на Дракула може да бъде затворен за туристи
Музеят в замъка на Дракула може да бъде затворен за туристи
Отложиха сливането на двете общински болници в Пловдив
Отложиха сливането на двете общински болници в Пловдив