НОВИНИ

​Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов честитиха Новата година

Президентът Румен Радев отправи традиционното си телевизионно обръщение към нацията броени минути преди настъпването на Новата година. Той пожела 2019-а да донесе здраве във всеки дом, сила на духа, за да преодолеем трудностите и дързост в сърцата, за да сбъднем мечтите си. Пожелания за новата година отправи и премиерът Бойко Борисов. Във Фейсбук той пожела през 2019 година заедно да работим за надграждане на постигнатото и новата година да бъде по-добра за всички!

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
20:15, 01.01.2019
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

Държавният глава пожела Бог да пази България и да благослови усилията на достойните, които творят добро. Такива винаги е имало, има и днес, каза президентът. Същевременно Румен Радев отбеляза, че през изминалата година не сме сторили нужното, за да може 2019-та да бъде по-лесна, напротив:

Румен Радев - президент на Република България: Това бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола.

2019-а ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия, каза още президентът Румен Радев.

;

Премиерът Бойко Борисов пожела от своя страна 2019 година да бъде по-добра за всички!

Бойко Борисов, министър-председател: "Нека през 2019 година заедно да работим за надграждане на постигнатото и да бъде по-добра за всички! Честита Нова Година!"

Във Фейсбук министър-председателят написа, че е изминала една година, изпълнена с много предизвикателства. България за първи път е поела председателството на Съвета на Европейския съюз. "Доказахме - пише Борисов, - че можем да бъдем активни участници в дебатите за развитието на Европейския съюз."

Бойко Борисов, министър-председател: "Измина една дълга година, изпълнена с много предизвикателства. За първи път България пое председателството на Съвета на ЕС. Доказахме, че можем да бъдем активни участници в дебатите за развитието на ЕС, миграцията, присъединяването на Западните Балкани към Съюза, че може да защитаваме националния си интерес по важни въпроси като правата на българските граждани във Великобритания след Брекзит."
;;

Премиерът написа също така: "Доказахме, че можем да бъдем лидер в региона, водейки активни разговори със съседите ни за реализирането на съвместни проекти и развитието на всички държави на Балканите."

Бойко Борисов, министър-председател: "Доказахме, че можем да бъдем лидер в региона, водейки активни разговори със съседите ни за реализирането на съвместни проекти и развитието на всички държави на Балканите. През годината работихме активно и във вътрешен план. В сила влиза рекордно голям държавен бюджет с ръст на БВП, пенсии, заплати, като особено внимание отделяме на образованието и на хората в неравностойно положение."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен трафик в последния почивен ден, но без тапи и задръствания
Интензивен трафик в последния почивен ден, но без тапи и задръствания
Около 20 хиляди души посрещнаха Новата година в центъра на София
Около 20 хиляди души посрещнаха Новата година в центъра на София