Президентът Румен Радев обяви началото на тазгодишната благотворителна инициатива "Българската Коледа" във Варненската университетска болница "Света Марина". 17-ата поред кампания е под наслов "Да дарим бъдеще на болните деца".

Варна

Двегодишният Виктор е със Синдром на "Силвър-Ръсел" - рядко генетично заболяване и засяга растежа на детето. Лечението му не се поема от Здравната каса, затова му помага "Българската Коледа".

Валери Драганов, баща на Виктор: Без тези инжекции той ще си остане малък, дребен, нисък и без никакъв шанс за нормален живот.
Венета Михайлова, майка на Виктор: Благодарение на "Българската Коледа" ние успяваме да му вземем лекарствата и да му ги прилагаме всяка вечер, защото те са непосилни за голяма част от българските семейства.

Целта на благотворителната кампания е да се съберат средства за високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременни, иновативни методи на лечение.

Румен Радев, президент на Република България: Българската Коледа надхвърля рамките на една благотворителна инициатива, защото тя е нещо повече. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. Тя инвестира в най-големия капитал - здравето и бъдещето на нашите деца.

Миналогодишната кампания събра близо 2,5 милиона лева. С тези средства са били подпомогнати 551 деца. Дарена е и медицинска апаратура на 19 лечебни заведения в страната за диагностика и лечение на деца с тежки заболявания.

Румен Радев, президент на Република България: Зад тези цифри стои доброто сърце, талантът, всеотдайността и професионализмът на много хора. Искам да използвам случая и да изразя своето възхищение към вас...

Президентът Румен Радев посети и Специализираната АГ болница във Варна, където неонатологичното отделение всяка година получава дарения от инициативата "Българската Коледа".

Започва благотворителната кампания "Българската Коледа"

Започва благотворителната кампания "Българската Коледа"

Президентът Румен Радев ще даде началото на благотворителната кампания "Българската Коледа".

Вижте повече за кампанията Българската Коледа