Държавният глава Румен Радев проведе на "Дондуков" 2 поредно работно съвещание, в което участваха главният прокурор и ръководителите на службите за сигурност, посветено на провеждането на предсрочните парламентарни избори и на сигурността на страната. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

Малко повече от час продължи заседанието при президента. Присъстваха директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Дiмитров, председателят на ДАНС Димитър Георгиев , вътрешният министър Пламен Узунов и Главният прокурор Сотир Цацаров. Една от обсъжданите теми е била провеждането на честни парламентарни избори, а втората тема е била сигурността на страната. Никой от присъстващите на срещата обаче не пожела да разкаже за какво са говорили с президента.

По-късно от пресцентъра на държавния глава заявиха, че не знаят дали е обсъждано напрежението в отношенията между България И Турция.

Всичко започна с появата на турския посланик у нас в предизборен клип на една от партиите. След това турският министър на социалната сигурност агитира българските изселници в Турция да гласуват за определена партия, в замяна на облекчени процедури за получаване на гражданство. Той беше извикан във външното министерство да му бъде направена забележка и последва официална реакция от България, че намесата на Турция в предизборния процес у нас е недопустима. Миналата седмица трима турски граждани бяха експулсирани от страната. Стана ясно, че единият от тях е главният секретар на валийството в Одрин. От президентството не пожелаха да потвърдят дали е обсъждано тази тема.