НОВИНИ

Президентът Румен Радев с критики към управляващите по основни политически теми

Държавният глава с критики към управляващите по основните политически теми от последните дни. Румен Радев направи първи коментар около разкритията, свързани със задържането на Димитър Желязков. Държавният глава отхвърли обвиненията, че назначеният от него служебен кабинет е сключил договор за охрана на митницата с охранителна фирма, в която Желязков фигурира като мениджър. Според президента тече кампания Митьо Очите да бъде "пришит" на служебния кабинет.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
20:05, 12.08.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Според Румен Радев обвиненията към служебния кабинет са неоснователни, защото договорите с Димитър Желязков са сключени от назначените от ГЕРБ чиновници в митниците. Той каза още че, за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време. Това според държавния глава е още потвърждение, че договорите с Желязков са сключени по времето на втория кабинет Борисов.

Румен Радев, президент на България: Tече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правитество. Вие помните какъв вой се надигна, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства. Сега излиза, че единственияt грях на служебното правителство е, че ги е оставило всички останали.

Държавният глава отрече бившият общински съветник от левицата Бенчо Бенчев, който беше задържан с Димитър Желязков в Истанбул, да е финансирал кампанията му.

Относно изявлението на Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско Радев посочи, че той не е чул реално извинение от Заев . За президента е необяснимо, защо българското правителство не реагира по тази тема.

Румен Радев, президент на България: Неприемливо евроатлантическата перспектива на Македония да става за сметка на българската история, идентичност и суверенитет. Не може дългосрочните интереси на България да стават жертва на мимолетен политически пиар. Очаквам от българското правителство ясно заложени параметри, откровено споделени, по формалния начин на нашите отношения с Македония.

Според президента България има всички основания за допълнителен анекс към договора за добросъседство и за включване на клаузи от него в преговорния процес на Македония за членство в ЕС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ отговори на критиките на президента
ГЕРБ отговори на критиките на президента
Пет държави подписаха конвенция за статута на Каспийско море
Пет държави подписаха конвенция за статута на Каспийско море