НОВИНИ

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Словакия

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Словашката република на 19 и 20 юни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Тази година България и Словакия отбелязват 25 години от установяване на дипломатически отношения, се отбелязва в съобщението. Утре с церемония в президентския дворец в Братислава държавният глава Румен Радев ще бъде посрещнат от своя словашки колега Андрей Киска.

bnt avatar logo
от БТА
17:19, 18.06.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
президентът румен радев официално посещение словакия

Двамата президенти ще имат среща "на четири очи", след което ще ръководят пленарните разговори между двете официални делегации.
В присъствието на двамата държавни глави ще бъдат подписани двустранни документи - договори за сътрудничество между Техническия университет-София и Техническия университет в Братислава, между Българската телеграфна агенция и Словашката телеграфна агенция, както и между УНСС и Икономическия университет - Братислава.
В първия ден от визитата българският държавен глава ще разговаря с премиера на Словакия Петер Пелегрини, както и с председателя на Националния съвет /парламента/ Андрей Данко.

Сред темите на разговорите ще бъдат задълбочаването на търговско-икономическите отношения в сфери от взаимен интерес, насърчаването на туризма, сътрудничеството в секторите на енергетиката и отбраната, ще бъдат обсъдени и въпроси от европейския дневен ред.

В Братислава президентът Румен Радев ще се срещне с представители на българската общност. На 20 юни държавният глава ще посети Българското средно училище "Христо Ботев", което отбелязва 70 години от създаването си. Учебното заведение е известно като едно от най-престижните училища в Братислава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германците се обръщат против държавните си лидери заради миграцията, заяви Тръмп
Германците се обръщат против държавните си лидери заради миграцията, заяви Тръмп
Започна възстановяване на разрушената от порой улица в Дупница
Започна възстановяване на разрушената от порой улица в Дупница