Изявени имена в спорта ще дават съвети при формирането на политики в областта в рамките на новосъздадения Обществен съвет по физическо възпитание и спорт към президента на България. Сред тях Йорданка Благоева, Евгения Раданова, Теодор Салпаров, както и уважавани преподаватели и специалисти.

Спортът е неотменим фактор на общественото развитие на съвременния свят, заяви президентът Румен Радев. Държавният глава подчерта още, че в развитите държави спортът е вече част от икономическия прогрес.

Румен Радев - президент на Република България: Спортът допринася за обединението на нацията, за издигане на нашето достойнство. Затова трябва с особено уважение, а бих казал и с тревога да говорим за българския спорт. Вече се радваме и на един медал от олимпиада, а масовият спорт се отдръпна от училищата, отдръпна се от нашите млади хора и бе изместен от болестите, затлъстяването, агресията.
Президентът Румен Радев създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт

Президентът Румен Радев създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт

Държавният глава Румен Радев създава Обществен съвет по физическо възпитание и спорт. Съветът към Президента на Република България се учредява съвмест...

Според президента, целта на Съвета е с усилията и експертизата на всички участници в него да се създадат условия за усъвършенстване на системата на българския спорт. Така ще се повиши физическата активност сред младите хора и ще се намалят драстично разходите за здравеопазване.