НОВИНИ

Румен Радев: Ще дам мотивите си за избирателните права на българите в чужбина

Президентът Румен Радев ще изложи мотивите си за ограничаване на избирателните права на българите, живеещи в чужбина в официално обръщение към нацията. Това заяви той пред журналисти в Ловеч, където заедно със своята съпруга бе на неофициално посещение по случай празника Цветница.

bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 09.04.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

"Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията", заяви Радев в отговор на въпрос дали българите в чужбина трябва да гласуват, или да бъдат ограничени правата им.

Запитан дали е застрашена сигурността на България след поредицата атентати в Европа той посочи, че наистина ситуацията и геополитическата среда за сигурност се изостря непрекъснато.

"Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки", каза още Радев.

;

Той добави, че очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство. "Има много проблеми, които то трябва да решава", добави президентът.

Той поздрави гражданите на Ловеч с Цветница, като подчерта, че това е един прекрасен български празник и българското трябва да се пази.

Румен Радев заедно със своята съпруга Десислава Радева разгледаха панаира на занаятите и художествените изкуства на площад "Тодор Кирков" в кв. "Вароша".

Разговаряха и с майсторите, които коментираха трудностите в бранша и какво трябва да се направи, за да се запазят българските традиции. Гостите се снимаха с граждани и си закупиха занаятчийски изделия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск осъди бомбеното нападение в коптска църква в  Египет
Папа Франциск осъди бомбеното нападение в коптска църква в Египет
Над 20 загинали при атентат в църква в Египет
Над 20 загинали при атентат в църква в Египет