НОВИНИ

Кристина Цонкова - Стефанова от "Воля" ще бъде назначена за член на ЦИК ​

Президентът Румен Радев ще назначи Кристина Цонкова - Стефанова от Политическа партия “Воля“ за член на Централната избирателна комисия (ЦИК).

bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 27.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
кристина цонкова стефанова воля назначена член цик

До президента на Републиката е постъпило предложение от Парламентарната група на Политическа партия "Воля" да назначи Кристина Цветославова Цонкова-Стефанова за член на ЦИК до приключване на мандата на действащите членове.

Съгласно § 143 от Преходните и заключителни разпоредби към ЗИД на Изборния кодекс (обн. ДВ, бр. 39 от 2016 г.), за периода на мандат на Централната избирателна комисия 2014-2019 г., когато след проведени последващи избори за народни представители или за членове на Европейския парламент от Република България има избрани нови парламентарно представени партии и коалиции или нови партии или коалиции, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, съставът на Централната избирателна комисия се допълва с по един член, предложен от тези партии или коалиции до президента на Републиката.

Новите членове на Централната избирателна комисия се назначават от президента на Републиката за срок до приключване на мандата на действащите членове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 300 свободни места за първокласници в русенско
Над 300 свободни места за първокласници в русенско
Излязоха резултатите от първото класиране за прием след 7 клас
Излязоха резултатите от първото класиране за прием след 7 клас