Американският президент Доналд Тръмп ще се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун в края на февруари на място, което ще бъде обявено по-късно, съобщи Белият дом. Новината дойде след среща на Тръмп с главния преговарящ на Пхенян Ким Йон-чхол, който разговаря и с държавния секретар Май Помпео. Съединените щати продължават напредъка по ядреното разоръжаване на Северна Корея, но санкциите срещу страната остават, обяви Вашингтон.

Президентът Тръмп е приел северногорейския емисар в Овалния кабинет. Обсъдени са били двустранните отношения и напредъка към пълно ядрено разоръжаване на Пхенян. Няма знак за сближаване на позициите по темата и по искането на Северна Корея за вдигане на санкциите, отбелязва Ройтерс. Часове по-рано Доналд Тръмп представи новата противоракетна доктрина на Вашингтон, в която Северна Корея е определена като изключителна заплаха.

Висш представител на Северна Корея пристигна в САЩ

Висш представител на Северна Корея пристигна в САЩ

Високопоставеният представител на Северна Корея Ким Йон-чхол е пристигнал във Вашингтон. Днес се очаква той да има срещи с президента Доналд Тръмп и с...

Разговорите на Ким Йон-чхол с държавния секретар Майк Помпео са били добри и насочени към постигане на напредък по обещанията от срещата на върха миналата година в Сингапур, обяви Държавният департамент. На нея Пхенян пое серия ангажименти за отказ от ядрен арсенал, но според Вашингтон трябва да направи и конкретни стъпки.

Доналд ​Тръмп е получил "изключително писмо" от Ким Чен-ун

Доналд ​Тръмп е получил "изключително писмо" от Ким Чен-ун

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че е получил едно "изключително писмо" от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Франс прес.

При предишната си визита в Съединените щати Ким Йон-чхол донесе писмо на Ким Чен- ун до Доналд Тръмп, което помогна за срещата в Сингапур. Според източник на CNN сега вероятно има и второ писмо. На срещата с Майк Помпео не бе отговорено на журналистически въпрос дали е избрано мястото за втора среща на върха. Като най-вероятен домакин се сочи Виетнам.