НОВИНИ

При акция на спецпрокурата и ГДБОП е разбита престъпна група в Плевен

Дългогодишно функционирала престъпна група в Плевен е разбита при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Хората в града са се притеснявали много години, че срещу тези хора не е имало никакви действия, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и уточни, че в акцията са участвали 70 унфирмени.

bnt avatar logo
от БТА
12:05, 25.04.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
акция спецпрокурата гдбоп разбита престъпна група плевен

Разследването е започнало преди шест месеца срещу плевенската група, която се е занимавала с рекет, палежи, побоища и насилствена охрана на големи търговски обекти.

Няма да позволим да има феодални владения, да се нарушава закона, без да има последствия, не сме 1992 г., държавата е на мястото си и тези хора ще усетят нейната наказателна репресия, коментира началникът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Тези хора си бяха повярвали, че никой не може да ги пипне и затова не ползвахме местни сили. Така всички бяха изненадани, че ги "намираме по леглата". Двама се опитаха да избягат, сред които и Балбузанов, след преследването се стигна дори до поражения на полицейски коли, каза Спиридонов.

Задържани са 5 човека, като сред тях е Камен Балбузанов. В една от колите имало нотариални актове за дарение на земя и много пари.

Редицата скъпи автомобили на групата се водели на името на жена, която живее в Германия, където върви разследване за пране на пари срещу нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатни домашни грижи за недоносени деца от САГБАЛ Шейново
Безплатни домашни грижи за недоносени деца от САГБАЛ "Шейново"
 Приключва сеитбата на пролетниците в Русенско
Приключва сеитбата на пролетниците в Русенско