НОВИНИ

При атентата в Кабул е пострадал швейцарски офис за подпомагане

Офисът на Дирекцията за развитие на сътрудничеството /ДРС/ на Швейцария е пострадал при извършения по-рано днес атентат в Кабул. Никой от сътрудниците не е пострадал, съобщи в Берн швейцарското външно ведомство.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:45, 31.05.2017 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
По света
атентата кабул пострадал швейцарски офис подпомагане

„Офисът на швейцарската Дирекция за развитие и сътрудничество се намира до района, където е извършена атаката. В резултат на ударната вълна са изпочупени прозорците на сградата. Всички служители са живи и здрави“, се казва в съобщението. ДРС е част от структурата на външното министерство на Швейцария. Неговата работа е да оказва помощ на населението в страни, въвлечени във военни конфликти.

Атентатът в Кабу бе извършен в 08.30 часа местно време 06.00 часа българско. Цистерна е била взривена на КПП, водещ към най-строго охранявания район в афганистанската столица – дипломатическия квартал, т. нар. „зелена зона“.

Министерството на здравеопазването на Афганистан съобщи, че загиналите са 90 души, а ранените – 380. Повечето са мирни жители, включително жени и деца.

По-рано медии съобщиха, че отговорност за атентата е поела „Ислямска държава“, но афганистански специални служби твърдят, че атентатът е планиран от групировката „Мрежа Хакани“ в координация с пакистанското разузнаване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 военни загинаха при катастрофа на хеликоптер в Турция
13 военни загинаха при катастрофа на хеликоптер в Турция
Вучич встъпи в длъжност като президент на Сърбия
Вучич встъпи в длъжност като президент на Сърбия