Великобритания ще гарантира правата на европейските граждани на своя територия, а тези на британците в Евросъюза също ще бъдат запазени, дори страната да излезе от съюза без сделка. Това беше едно от предложенията, което снощи одобриха британските депутати. Те подкрепиха новата сратегия на Тереза Мей за Брекзит, но при положение, че бъдат направени редица отстъпки.

Според този план споразумението, което Мей договори с Брюксел, и пакетът изменения, който успее да постигне междувременно, ще бъдат гласувани още веднъж, най-късно на 12 март. Анализатори напомнят, че през януари проектът беше категорично отхвърлен.

Ако и този път НЕ получи зелена светлина, на 13 март депутатите ще решат дали искат да излязат от ЕС без споразумение. Ако откажат, на 14 март Мей ще внесе предложение за отлагане на Брекзит. Лидерът на опозицията Джеръми Корбин, заяви, че ЩЕ подкрепи втори референдум за Брекзит, но ще продължи да търси и други алтернативи.

Британският парламент подкрепи стратегията за Брекзит на Тереза Мей

Британският парламент подкрепи стратегията за Брекзит на Тереза Мей

Британските депутати подкрепиха обновеният план на Тереза Мей за напускане на Европейския съюз. Така се създава възможност да се отложи Брекзит, преда...