НОВИНИ

При подмяна на водомерите трябва да ги сменим с такива с дистанционно отчитане

При смяна на водомера ще трябва да го подменим с такъв с дистанционно отчитане, каза заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова. Тя добави, че в новата наредба за отчитане на водата не е записан краен срок за тази подмяна. Тя обясни и че в края на годината ще се направи оценка, за да се прецени къде и с колко може да поскъпне водата. Възможно е водата у нас да поскъпне, ако се вдигне цената на електроенергията, добави Крумова.

bnt avatar logo
от БНТ
07:57, 25.09.2018
5444
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Крумова обясни, че с новата наредба се цели да се избегнат конфликти между ВИК дружествата и клиентите и ще подпомогне добросъвестните потребители.

Сега с новата наредба съвестният потребител трябва да плаща, което е употребил. Добросъвестните са тези със свои водомери, които допускат на 12 месеца да се измерват, каза заместник-министърът на регионалното развитие.

Общото потребление не бива да надвишава 10%, то ще бъде разпределяно по равно на всеки апартамент по новата наредба.

Ако не се осигурява достъп и няма водомери или има водомери за смяна, в тези случаи считаме, че тези потребите са недобросъвестни, цялото потребление, което се различава от измереното по индивидуалните водомери на коректните потребители, се разпределя на некоректните, добави тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сривът на турската лира засили интереса на българите към шопинг туризма там
Сривът на турската лира засили интереса на българите към "шопинг туризма" там
Сензацията на срещата на ООН: Премиерът на Нова Зеландия и бебето й
Сензацията на срещата на ООН: Премиерът на Нова Зеландия и бебето й