Разследващ полицай от областната дирекция на МВР в Благоевград беше арестуван тази сутрин при зрелищна акция. По първоначална информация Розалина Кьосева е задържана на работното ѝ място. Тя е заподозряна в нерегламентирано изнасяне на информация за криминално проявен, който в момента е в затвора.

Благоевград

Министърът на вътрешните работи съобщи, че акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция „Вътрешна сигурност", а разследването срещу дознателката се води от близо 4 месеца.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Смятаме, че нерегламнтирано е изнасяла информация, свързана с разследване към конкретно лице.

Около обяд криминалистите претърсиха и дома на баща ѝ, който е началник на „Охранителна полиция" в областната дирекция.

© БГНЕС

Георги Кьосев беше изведен от дома му без белезници и откаран за разпит. От прокуратурата казаха, че той не е арестуван, на въпрос дали дъщеря му има близки отношения с крими контигнетна той отговори така.

Главният секретар на МВР заяви, че на този етап се извършват процесуално-следствените действия.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Едва след като те приключат и се направи оценка на събраните доказателства тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност.

Кьосева е задържана за 24 часа, а от прокуратурата казаха, че повече подробности ще съобщят утре.

Спецакция на прокуратурата в сградата на полицията в Благоевград

Спецакция на прокуратурата в сградата на полицията в Благоевград

Спецакция на прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност" на МВР се провежда в ОДМВР-Благоевград.