НОВИНИ

​При въоръженото нападение в нощен клуб в Истанбул загинаха 39 души

При въоръжено нападение в нощен клуб в Истанбул тази нощ загинаха 39 души, включително 16 чужденци, а броят на ранените е 69, от които четири са в тежко състояние. Това съобщи днес турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от Франс прес. Атаката е била извършена в популярното нощно заведение "Рейна" в квартал Ортакьой от мъж, дегизиран като Дядо Коледа, в момент, когато между 700 и 800 души са празнували вътре Нова година.

bnt avatar logo
от БТА
09:17, 01.01.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
​при въоръженото нападение нощен клуб истанбул загинаха души

Валията на Истанбул Васип Шахин определи нападението като терористично. То започнало към 1,15 часа местно време, когато нападателят застрелял полицай и цивилен на входа, след което е влязъл вътре и е започнал да стреля безразборно по хората, които са празнували настъпването на 2017 година. За да се спасят, много хора са се гмурнали в ледените води на Босфора, съобщиха местни медии.

Властите съобщиха вчера, че са разположили 17 000 полицаи в Истанбул да отговарят за сигурността по време на новогодишните тържества, някои от които дегизирани като Дядо Коледа или предрешени като улични продавачи. Нападателят все още е на свобода, но вътрешният министър изрази надежда, че скоро ще бъде заловен. Засега са идентифицирани телата на 21 от загиналите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес в Гърция поскъпват цигарите, бензинът и кафето
От днес в Гърция поскъпват цигарите, бензинът и кафето
Стрелба в нощен клуб в Истанбул, има загинали (СНИМКИ + ВИДЕО)
Стрелба в нощен клуб в Истанбул, има загинали (СНИМКИ + ВИДЕО)