НОВИНИ

19-годишен е обвинен за смъртта на Александра от Провадия

Вече има повдигнато обвинение за смъртта на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия. Мъж на 19 години е задържан и обвинен за убийство с цел грабеж. Не са готови изследванията, които ще покажат дали момичето е било и изнасилено, и на арестувания ще бъде повдигнато още едно обвинение.

bnt avatar logo
от Вилиана Иванова
16:54, 14.04.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Тялото на Александра, наричана от близките си Севджан, бе открито в запустялата сграда на бившия Ловен дом в Провадия, 22 дни след като изчезна на излизане от дома на прабаба си. Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров днес обяви първите резултати от аутопсията.


Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна: Причина за смъртта на 13-годишната Александра е задушаване. Съдебните медици дават времеви период, който съвпада с изчезването на жертвата.
;

Доказателствата сочат още, че момичето е убито на мястото, на което беше открито тялото му и се е намирало там, докато е било обявено за национално издирване.


Даниел Пашов, директор на ОД на МВР-Варна. В тези 22 дни Ловният дом не е проверяван, защото имахме категорични показания от свидетели, че момичето се е качило на автомобил.

Всъщност, Александра е убита заради бижутата, които е носела.


Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна: Обект на престъплението е грабеж на златни накити. Проведоха се и се провеждат действия по събирането на всички тези накити и тогава ще можем да кажем колко са.

Освен обвинения за убийството, по случая са задържани още двама души, разследва се възможността и други да са били съпричастни към отвличането и смъртта на Александра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
90 решаващи минути за Оланд
90 решаващи минути за Оланд
ВСС се раздели
ВСС се раздели