НОВИНИ

Причината за смъртта на Джордж Майкъл е сърдечна недостатъчност

Напусна ни още една музикална легенда - на 53 години внезапно почина британската поп-звезда Джордж Майкъл. Той е открит в дома си в британското селище Горинг. Предполага се, че причината за смъртта му е сърдечна недостатъчност. Стотици почитатели на певеца оставиха цветя пред дома му. Редица музикални звезди изразиха скръбта си от загубата на своя колега и приятел.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал БТА
09:16, 26.12.2016
Чете се за: 01:06 мин.
По света

"Прощавай, приятелю! Още един велик музикант ни напусна. Може ли 2016 г. да се разкара ВЕДНАГА?", заяви в социалните медии поп звездата Мадона, цитирана от ДПА.

"Почивай в мир, Джордж Майкъл. Не мога да повярвам! Такъв невероятен певец и прекрасен човек, прекалено млад, за да ни напусне", заяви от своя страна певецът Брайън Адамс.

"Току-що видях тъжната вест за Джордж Майкъл, докато отивах да си легна. Нямам думи. Тази година отне жестоко живота на толкова прекрасни хора, които бяха прекалено млади", заяви китаристът на Куин Брайън Мей.

2016 г. се оказа тежка за музикалната индустрия. През последните 12 месеца починаха известни музиканти като Дейвид Боуи, Принс, Морис Уайт, Леонард Коен и Глен Фрий, припомня Франс прес.

;

Пътят към славата на родения с името Йоргос Панайоту - Джордж Майкъл започва през 80-те години. Заедно със своя приятел от училище Андрю Риджли създават дуета Wham!. Много скоро британското дуо се прочува и отвъд океана.

В началото на 90-те се отдава на солова кариера, създава десетки хитове. Джордж Майкъл е носител на множество награди Грами, продал е над 100 милиона албумa. Работил е с Арета Франклин, Рей Чарлс, Лучано Павароти и Елтън Джон.

Музикант, текстописец, човек, който впечатляваше и най-яростните музикални критици с огромните си вокални възможности.

Известен е и с буйния си нрав, склонkостта към наркотиците и честите си срещи с полицията. Многократно е арестуван за неприлично поведение, но дори за тази част от биографията си, той успяваше да създаде музикален хит. В края на 90-те години признава, че е хомосексуален, което го прави още по-популярен и обичан от феновете му.

Джордж Майкъл работеше по следващия си албум с продуцента Ноти бой. Накара милиони хора по света да си припяват "Last Christmas", а тази Коледа се присъедини към Дейвид Боуи и Принс - малка част от звездите, които вече не са сред нас.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Врачанският митрополит Калиник
Почина Врачанският митрополит Калиник
За истината между редовете в историите на Братя Грим
За истината между редовете в историите на Братя Грим