НОВИНИ

Приеха бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2018 г.

Бюджетът на НОИ беше окончателно приет след близо 5 часа обсъждане в парламента, без особени изненади. Единствената стъпка назад е увеличението на осигурителния доход на земеделските производители на 350 лв, което е по-ниско от първоначалните намерения. Бюджетът на Здравната каса сега е на фокус.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
15:44, 29.11.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Най-много депутатите спориха за това дали приходите не са подценени.Според опозицията управляващите умишлено подценяват приходната част, за да може в края на следващата година да излязат на плюс. Не липсваха критики и по отношение на това, че всички пенсии догодина ще бъдат индексирани минимално с 3.8%. От ДПС предложиха приходната част да се увеличи със 140 млн. лв., без това да натовари социалната система.

Хасан Адемов - ДПС: Вие с преизпълнението на бюджета за приходи от следващата година ще дадете т. нар. великденски и коледни надбавки, ще намалите дефицита и по тоя начин ще отчетете едно добро управление на бюджета на ДОО.
Ирена Димова - ГЕРБ: В настоящия бюджет няма популизми и всички знаем, че социалната политика е едно от благоприятните полета за популизъм, затова нека да останем в полето на експертизата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Нанков: За 7 месеца стартирахме проекти за 1,5 млрд. лв.
Министър Нанков: За 7 месеца стартирахме проекти за 1,5 млрд. лв.
Протест в Искърското дефиле срещу високата цена на водата
Протест в Искърското дефиле срещу високата цена на водата