НОВИНИ

Приеха "Мобилност" на първо четете - имат ли още шанс за победа превозвачите?

Европейският парламент прие на първо четене спорния пакет "Мобилност". Бяха отхвърлени всички над 1000 предложения за промени, предложени от българските евродепутати и от колегите им от Източна Европа. Какво следва оттук нататък - гости в Сутрешния блок на БНТ бяха Ангел Джамбазки – евродепутат от групата на Европейски консерватори и реформисти / национална партия – ВМРО и Николай Рашков – Съюз на международните превозвачи.

bnt avatar logo
от БНТ
07:44, 05.04.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
Ангел Джамбазки – евродепутат от групата на Европейски консерватори и реформисти / национална партия – ВМРО: Вчера видяхме истинското озъбено лице на част от брюкселската бюрокрация. В залата на Европейския парламент бяха нарушени всички правила - дори процедурните. Те бяха отхвърлени в комисията, после вкарани в залата, в средата на гласуването тези, които са срещу нас, се усетиха, че дългото гласуване ще ги засрами много и решиха да гласуват против правилата. Видяхме лицемерието, паднаха маските.

По думите на Джамбазки, целта на големите държави като Франция, Германия, Белгия, Холандия и др. е да се фалира бизнеса на периферията. Освен със смъртта на този бизнес, идва една идея за смъртта на ЕС. Това е идеята Франция и Германия да решават какво става и да изсмукват периферията, обясни евродепутатът.

Николай Рашков – Съюз на международните превозвачи: Това е един бизнес, който си отива в България - фактите са ясни, ще пострадат средния и малкия бизнес, много от колегите не знаят дали ще има утре за тях.

В цялата верига на логистичния бизнес има огромна свързаност между дейностите, които извършваме. Абсолютна демагогия е да говорим за подобряване условията на труд в сектор, който има дефицит на кадри, допълни още Рашков.

Ангел Джамбазки – евродепутат от групата на Европейски консерватори и реформисти / национална партия – ВМРО: Нашата задача в момента е да не допуснем гласуването на второ четене в мандата на този Европарламента. Ако успеем това да направим, всичко отново е на масата.
Николай Рашков – Съюз на международните превозвачи: Нашият бизнес е поставен на карта, така че ние нямаме избор. Мога да призова за ясна държавна позиция.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се случаите на усложнения след грип
Увеличават се случаите на усложнения след грип
Евакуираха над 4000 души заради пожар в Южна Корея
Евакуираха над 4000 души заради пожар в Южна Корея