НОВИНИ

Прием на президента Росен Плевнелиев по случай националния празник

На днешните чествания президентът отбеляза, че свободата на България не е подарък, тя е изкована след десетилетия на тежка борба на българския народ да изгради своята демократична европейска държава. Росен Плевнелиев произнесе реч на традиционния прием за 3-ти март, на който присъстваха дипломати, политици и общественици.

Надежда Василева
от Надежда Василева
21:35, 03.03.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
прием президента росен плевнелиев случай националния празник

Държавният глава посочи, че още преди Освобождението водачите на народа са разбрали, че България трябва да върви редом с най-демократичните за времето си нации. Той каза също, че страната ни винаги ще се прекланя пред подвига на героите и ще продължи по избрания път - на изграждане на демокрация от европейски тип и социално отговорна икономика.

Росен Плевнелиев - президент на Република България: Ще заемем своето заслужено и естествено място в обединена Европа. С достойнство ще отстояваме националния идеал, националния интерес и ценностите на европейската общност, към която принадлежим. България ще работи неуморно за това ЕС да се справи достойно с рекордния брой кризи, пред които е изправен и да излезе дори по-силен от тях. Мирът и просперитетът в Европа зависят от нашите общи усилия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Дания и Швеция удължиха с месец контрола по границите си заради мигрантите
​Дания и Швеция удължиха с месец контрола по границите си заради мигрантите
На хоро в парка „Заимов“
На хоро в парка „Заимов“