НОВИНИ

Приемът на заявления за преструктуриране и конверсия на лозя е до 26 май

От днес започва прием на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка "Преструктуриране и конверсия на лозя" от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. Това съобщиха от Държавен фонд "Земеделие". Документи за кандидатстване ще се приемат до 26 май в Централно управление на ДФЗ в София.

приемът заявления преструктуриране конверсия лозя
bnt avatar logo
от БНТ
10:11, 09.05.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

За финансовата 2017 г. индикативният бюджет по мярката е в размер на 16.4 млн. лева, а за 2018 г. - 28.1 млн. лева. От този прием ще се финансират само проекти, които са с краен срок на изпълнение през тези две финансови години.

Условията за кандидатстване са разписани в Наредба 2 от 4 април 2014 г. за реда за предоставяне на финансова помощ по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Последните промени в нормативния документ са обнародвани в бр. 32 от 21 април 2017 г. на Държавен вестник. Те касаят основно допустимостта на лозарските имоти, за които се иска подкрепа и продължителността на мониторинга, под който попадат инвестициите по мярката. От младите лозари, кандидати по мярката, се изисква и документ за професионална квалификация.

Допълнителна информация е публикувана на интернет страницата на фонда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорът на СДВР Младен Маринов е предложен за главен секретар на МВР
Директорът на СДВР Младен Маринов е предложен за главен секретар на МВР
Един човек е починал и 422 са настанени в болници заради жегите в Япония
Един човек е починал и 422 са настанени в болници заради жегите в Япония