НОВИНИ

Тече подготовката за наградите "Златен глобус"

Холивуд e готов за началото на сезона на големите награди. То ще бъде дадено в неделя, когато за 75-ти път ще бъдат раздадени Златните глобуси. Церемонията се очаква с огромен интерес, не само защото е юбилейна, а и заради шумните секс-скандали и подетата мащабна кампания срещу сексуалното насилие в гилдията.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:45, 05.01.2018
Чете се за: 00:56 мин.
Още

Обратното броене до началото на церемонията по раздаването на престижните глобуси започна. Моментът е ключов, защото Холивуд все още се съвзема от шумния секс-скандал около именития продуцент Харви Уайнстийн и последвалата кампания срещу сексуалните посегателства в гилдията. В знак на солидарност се очаква много актриси да се разходят по червения килим с черни тоалети. Водещ ще бъде комикът Сет Майерс.

Сет Майерс, водещ на церемонията: "Мога да кажа, че говорим за тежки теми в нашето шоу и имаме опит. Имаме много добри сценаристи, гласът на всеки се чува, всеки казва мнението си, така че стискам палци да уцелим верния тон и да се получи."

Сцената на глобусите винаги е била платформа, на която хората могат да кажат какво мислят. Всички помнят впечатляващата реч на Мерил Стрийп на 74-тата церемония. Не виждам причина тази година да е по-различна, каза още Майерс. Според него след тежката година, всички се нуждаят от оптимизъм.

Сет Майерс, водещ на церемонията: "Кампаниите МиТу, "Времето изтече", и солидарността, която предполагам, че ще видим в неделя, - това са причините, заради които вярвам, че следващата година ще бъде различна."

Тристепенно, безглутеново, италианско меню - на това ще се насладят гостите на бляскавата церемония. Салата от сирене бурата, специален сос, домати и цветя от чесън. Следва чилийски морски костур с гарнитура от тиквички и за финал крем-брюле с вкус на кафе, поръсено със златен прах и шоколадова декорация.

Наградите "Златен глобус"се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд в над 25 категории. Тази година фаворит за отличията със седем номинации е лентата на Гийермо дел Торо "Формата на водата".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пред лекарските кабинети в Пловдив е пълно с пациенти
Пред лекарските кабинети в Пловдив е пълно с пациенти
Арменската общност в Пловдив се готви за Рождество Христово и Богоявление
Арменската общност в Пловдив се готви за Рождество Христово и Богоявление