НОВИНИ

Приключи гласуването на референдума в Турция

Приключи гласуването на референдума за въвеждане на президентска система на управление в Турция в източната част на страната, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. В Източна Турция хората можеха да гласуват от 7 часа до 16 часа. Затворени бяха избирателните секции в общо 32 окръга, сред които Адъяман, Агръ, Артвин, Бингьол, Ван, Газиантеп, Кахраманмараш, Килис. В останалата част на страната гласуването е от 8 до 17 часа.

bnt avatar logo
от БТА
17:15, 16.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
приключи гласуването референдума турция

Точно в 17 часа приключи гласуването за историческия референдум за конституционните промени в Турция, който предвижда разширяването на правомощията на президент Реджеп Тайип Ердоган с цел преминаване от парламентарна към президентска република.

Започна преброяването на бюлетините от гласуването в 175-те хиляди избирателни секции. Броенето на бюлетините в източните провинции започна още в 16 часа, понеже там секциите бяха затворени един час по-рано заради часовата разлика.

Милиони турци затаиха дъх в очакване на първите резултати от референдума.

Първите неокончателни резултати се очаква да започнат да постъпват от източните провинции и вероятно ще започнат да идват най-рано към 18.30 часа, посочват наблюдатели, имайки предвид традициите при предишни гласувания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бългapcĸитe yчeници, ĸoитo ĸaтacтpoфиpaxa ĸpaй Гeнya, ca дoбpe
Бългapcĸитe yчeници, ĸoитo ĸaтacтpoфиpaxa ĸpaй Гeнya, ca дoбpe
Пхенян: Няма нищо изненадващо в ракетните изпитания
Пхенян: Няма нищо изненадващо в ракетните изпитания