Спасително-издирвателната операция за изчезналите след рухването на моста "Моранди" на автомагистрала А10 в италианския град Генуа приключи тази снощи, след като труповете на 3-членното семейство, за което беше съобщено вчера, бяха извадени от автомобила, в който бяха затиснати. Така официално обявеният от префектурата на Генуа брой на жертвите стана 43.

© БТА

Девет пострадали остават в болница, като 4-ма от тях са в критично състояние. Макар, че вече е изяснена съдбата на всички, смятани за изчезнали, служителят от спасителния отряд Стефано Занут каза по телевизия Sky TG24: "Нашата работа продължава, за да имаме пълна сигурност, че никой не е останал затрупан под развалините".

Служителите от отряда вече не смятат, че ще намерят още загинали, но имат за задача да обезопасят терена с руините и да помогнат на следствието да установи причините за трагедията.

Междувременно правителството обяви днес, че ще бъде задействан план, който да модернизира и направи безопасна застаряващата италианска инфраструктура.

В интервю за вестник "Месаджеро" Джанкарло Джорджети - заместник началник на канцеларията на премиера Джузепе Конте и член на ръководството на партия "Лига", каза, че в плана ще бъдат включени магистрали, мостове, виадукти.

Джорджети не уточни цялостната стойност на плана, но посочи, че за него няма да важат никакви "дефицити, ограничения или правила на ЕС".

Роднини на загинали край Генуа бойкотираха траурната служба за жертвите

Роднини на загинали край Генуа бойкотираха траурната служба за жертвите

В деня на национален траур, Италия се сбогува с жертви на срутилия се мост Моранди. В града на трагедията Генуа се състоя траурна церемония за 19 от з...