НОВИНИ

Приключи "Комик Кон" 2016

Четиридневната конвенция "Комик Кон" в Сан Диего, Калифорния, беше закрита късно снощи. През изминалата седмица градът беше превзет от десетки хиляди фенове на попкултурата, костюмирани като своите любими измислени персонажи, и стана домакин на множество масови празнични прояви.

Георги Петров
от Георги Петров
08:07, 25.07.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още
приключи комик кон 2016

Супергерои, извънземни същества и митични персонажи изпълниха специалния център за конвенции в Сан Диего през изминалите четири дни. "Комик Кон" е ежегодна традиция за феновете на комиксите, фентъзито, научната фантастика и виртуалната култура, установена още през 1970 година. Участниците в събранията и експертите много пъти са говорили за чувството за обединение и общност сред хората, които посещават събитията.

Леа Томас: "Това е място, където това, което обичаш, идва преди това, което си. Няма значение какъв човек си. Всички ние сме тук заради взаимната си обич към попкултурата и е прекрасно, че това е повод да я отпразнуваме с други хора от целия свят. Направо е магическо".
Сан Инмани: "Направо съм разтърсен! Целият съм изпълнен с адреналин. "Комик Кон" е досущ като маратон".

Събитието от много време се е превърнало и в удобен повод за филмовите студия да анонсират своите следващи проекти и да честват различни празнични поводи. Вчера 75 години навърши един от най-известните женски персонажи в историята на комиксите - Жената Чудо, която ще се сдобие с първата си пълнометражна филмова адаптация през 2017 година. Главната роля ще се изпълнява от Гал Гадот.

50-та годишнина чества и легендарната научнофантастична поредица "Стар Трек", която продължава да бъде актуална по киносалоните и телевизионните екрани. Режисьорът Гай Ричи пък представи първите кадри от нетрадиционната си адаптация на историята за крал Артур. Върлите конкуренти "Марвъл" и "Ди Си Комикс" също не пропуснаха да развълнуват многобройните си фенове с новини за предстоящи свои проекти с участието на прочути персонажи като Железния човек, Супермен и Батман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окупаторите на полицейската сграда в Ереван отказват да се предадат
Окупаторите на полицейската сграда в Ереван отказват да се предадат
Отвориха границата със Сърбия при Кадъ боаз заради международен фестивал
Отвориха границата със Сърбия при "Кадъ боаз" заради международен фестивал