НОВИНИ

Приключи най-голямата програма на МОН "Твоят час"

Приключи най-мащабната програма на просветното министерство, финансирана с европейски средства. Това е "Твоят час", обхванала над 450 000 български ученици. Повече от две години програмата от общо 105 млн. лева финансираше извънкласни занимания по интереси и обучението на деца със затруднения.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
22:32, 17.12.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Над 250 000 български деца са се включили в заниманията по интереси. Това са групи по патриотизъм, екология, музика, танци, спорт. Изследванията в края на програмата са показали, че 90% от учениците са доволни от участието си.

Людмил Велинов е ръководител на Клуб по програмиране към "Твоят час".

Людмил Велинов, учител, "Професионална гимназия по икономика", Перник: Наши ученици завоюваха първо място на националното състезание "Джон Атанасов" в категория приложни програми.

В другата част - подпомагане на изоставащите ученици са участвали над 190 000 деца. Елена Николова е разработила проект за повишаване на успеха по английски език.

Елена Николова, учител по английски език, СУ " Ив. Вазов", Вършец : БНТ С колко се повиши успеха ? От три и двайсет на четири и трийсет.

След края си "Твоят час" се разделя на две - финансирането на ученици със затруднения ще продължи със 130 млн. лева по нова европейска програма. Заниманията по интереси пък се поемат с 25 млн. от държавата. С едно условие.

Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Минимум 40% от дейностите да бъдат в областта на математиката, техниката, природните науки, информационните технологии.

Това се прави, тъй като най-големия спад в резултатите на учениците е в тези области.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама загинали от студа в Сърбия
Двама загинали от студа в Сърбия
Запорирани са сметките на Великотърновския университет
Запорирани са сметките на Великотърновския университет